ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ

Κτίρια πράσινα με οικολογική σημασία. Συχνά γίνεται λόγος για ρύπανση περιβάλλοντος και για τσιμεντουπόλεις που αντικατέστησαν τα δάση. Η μείωση του πρασίνου δημιούργησε πόλεις γκρίζες άτονες και καταθλιπτικές. Κάποτε υπήρξε η ιδέα για ταρατσόκηπους, κτίρια δηλαδή πράσινα που θα παράγουν οξυγόνο. Σήμερα κάνουμε λόγο για φυτεμένο δώμα που δεν είναι άλλο από κήπο ο οποίος βρίσκεται πάνω σε κτίριο ή γενικότερα πάνω σε κάποια δομική κατασκευή. Αυτό επιφέρει εκτός από καλαισθησία και προστασία από καιρικές συνθήκες, υγρασία, ηχορύπανση, εξοικονομώντας ενέργεια και βάζοντας τέλος στα πλημυρισμένα τοπία. Η εταιρεία μας ασπάζεται αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα για πράσινα κτίρια, ακολουθώντας τις προδιαγραφές της ESHA η οποία δημιούργησε το ESHAOXYGEN αναγνωρισμένο στην Ευρώπη ως κορυφαίο σύστημα φυτεμένου δώματος σε συνεργασία με την εταιρεία NOPHADRAIN. Το σύστημα του φυτεμένου δώματος πληρεί τις γερμανικές προδιαγραφές FLL και είναι πιστοποιημένο με CE.

Οφέλη φυτεμένου δώματος, ταρατσόκηπου.

Πλεονεκτήματα
• Απόλυτη στεγάνωση και αντιριζική προστασία
• Αποστράγγιση και ταυτόχρονα αποθήκευση νερού
• Ιδανικό υπόστρωμα για ανάπτυξη φυτών
• Ελαφρά υλικά και αντοχή σε συμπίεση
• Εύκολη και γρήγορη εφαρμογή
• Ποικιλία σε εξαρτήματα για σχεδίαση κήπου

Εντατικός Τύπος Πρόκειται για φύτευση μεσαίων η μεγάλων φυτών με απαίτηση σε νερό συνδυασμένα με στοιχεία σκληρού τύπου όπως πεζοδρόμια , αυτοκινητόδρομοι κλπ. Λειτούργει ως δεξαμενή αποθήκευσης νερού και το κορεσμένο νερό το αποστραγγίζει και το αποχετεύει με τον ειδικό σχεδιασμό του.

Eίναι κατάλληλο:
α] για ταράτσες κατόπιν ειδικής στατικής μελέτης
β] οροφές υπογείων , υπόγειων παρκινγκ , πλατείες [ πχ πλατεία Βαρβακείου αγοράς ]

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει και εγγυάται την πλήρη κατασκευή καθώς και φύτευση σε συνεργασία με εξειδικευμένους γεωπόνους και κηπουρούς.